flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент України звернувся до Прем'єр-міністра з листом щодо збільшення видатків на судову систему

14 вересня 2012, 08:30

 

Президент України Віктор Янукович звернувся до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з листом щодо необхідності поступового збільшення видатків державного бюджету на діяльність судів та інших органів судової влади. Президент також запропонував Уряду вирішити у встановленому законом порядку питання про врахування обгрунтованих потреб судової влади під час підготовки проекту Закону України про Державний бюджет України на 2013 рік.

Крім того, Президент зазначив, що наявний стан фінансового забезпечення органів систем судоустрою не відповідає потребам судової гілки влади, не сприяє утвердженню досягнень судової реформи, метою якої є створення в Україні незалежного та безстороннього суду.

На досягнення мети поліпшення фінансування органів судової влади спрямовані відповідні норми Законів України "Про судоустрій і статус суддів", "Про державну службу" (набирає чинності з 1 січня 2013 року), акти Кабінету Міністрів України та доручення Глави держави, якими передбачається потреба у збільшенні в наступному році видатків на оплату праці суддів, працівників апаратів судів, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь.